Mr. Paninin täyteläiset majoneesit

Mr. Paninin täyteläiset majoneesit

Paninin lämmin ja mehevä makuelämys ei olisi mahdollinen ilman Paninikeittiön omaa majoneesia, jossa kohtaavat suomalainen käsityötaito ja laadukkaat raaka-aineet. Maistuvien majoneesireseptien kehittely onkin ollut varsin pitkä projekti.

Mr. Panini esitteli ensimmäiset rapeat ja valloittavat paninit suomalaisille vuonna 1993. Aloitukseen valittiin simppeli mutta toimiva paniniketju, nimittäin Kana-, Kinkku- ja Tonnikala. Paninileipien täyteläisyydestä vastasi jo tuolloin täytteisiin sopivat majoneesit.

Vuosien mittaan majoneesimakuja kehiteltiin ja paranneltiin. Uudet ideat testattiin ja reseptit maisteltiin tarkasti. Lopulta vuosituhannen vaihteessa vakiintuivat muutamat tänäkin päivänä tutut majoneesimaut, nimittäin Mr. Panini curry-mangomajoneesi (Kanapanini) ja Mr. Panini tomaatti-chilimajoneesi (Kinkku Original – ja Kinkku-salamipanini.)

Kastikkeiden valmistus siirtyi Kokkikartanolle vuonna 2011, mistä alkoikin Mr. Paninin täysin omien reseptien kehittely. Tähän uudistukseen lukeutui myös päätös jättää kaikki turhat lisäaineet pois.

Vuonna 2015 loikattiin vielä pidemmälle, kun majoneesien valmistus aloitettiin omalla Paninikeittiöllä. Sittemmin makuja on kehitelty ja paranneltu entisestään. Kuitenkin mikä tärkeintä, nyt majoneesit valmistetaan alusta loppuun itse – aivan kuten kotona tehtäisiin.

Lähtökohtana on maku

Alusta saakka oli selvää, että herkullisin majoneesi syntyy silloin, kun valmistuksen lähtökohtana on maku. Toisaalta oli myös huomioitava, kuinka valitut raaka-aineet toimivat paninin välissä, esimerkiksi pariloitaessa.

Mr. Paninin maustettu majoneesi koostuu kolmesta elementistä: perusmajoneesista, huolella valikoiduista mausteista ja juustosta. Laadukas perusmajoneesi on samettisen kastikkeen pohja ja se syntyy aidoista raaka-aineista, kuten rypsiöljystä, kananmunan keltuaisesta, maistuvasta sinapista, etikasta ja sokerista. Tämän jälkeen joukkoon lisätään mausteet, jotka komppaavat paninin maistuvia täytteitä.

Majoneesin kruunaa hyvän makuinen ja lämmitystavasta huolimatta hyvin sulava juusto. Nämä parhaat ominaisuudet löytyvät Valion kotimaisesta Edamista, josta onkin tullut erottamaton osa Suomen suosituimpia panineja.

Mahdollisimman vähän lisäaineita

Uunituoreet paninileivät täytetään ensiluokkaisilla täytteillä sekä mahdollisimman tuoreella majoneesilla. Näin voidaan varmistaa, että majoneesin maku ja koostumus säilyvät aina hurmaavan herkullisena.

Mr. Paninin majoneeseissa pyritään myös käyttämään mahdollisimman vähän lisäaineita. Majoneesin joukkoon ei lisätä muita lisäaineita kuin sakeuttamisaine, joka takaa majoneesin pehmeän maun ja suutuntuman. Muutoin lisäaineet tulevat raaka-aineiden mukana, kuten American BBQ-kastike.