Tarina

Klikkaa kuvaa!

90-luvun alussa tutustui yrittäjä Ilkka Wikholm idyllisen pariisilaislähiön kahvilassa lämpimään täytettyyn leipään. Grillattu herkku teki vaikutuksen maun lisäksi pitkällä ulkomuodollaan. Oli välittömästi selvää, että tämä uutuus lähtisi mukaan koti-Suomeen.

Panineja alettiin tarjoilla Wikholmin kahvilassa, Porissa. Suosion kasvaessa vuonna 1993 perustettiin panineja valmistava yritys, Wikholm Food, josta myöhemmin tulisi Mr. Panini. Paninien valmistus siirrettiin Mr. Paninin omaan keittiöön Ulvilaan. Rapean ja valloittavan leivän maine levisi nopeasti ja niin Mr. Paninia vietiin ympäri maata. Suomalaiset ottivat vaivattoman evään omakseen. Vuonna 2008 Snellman osti Wikholm Foodin.

Vuonna 2015 paninileivän reseptiä muokattiin yhteistyössä paikallisen leipomon kanssa sopimaan myös kotiuuneihin. Uudistuksen myötä Mr. Paninia alettiin myydä ruokakaupoissa. Nykyään Mr. Panini onkin tuttu näky niin liikenneasemillla ja kahviloissa kuin lähikaupan tiskissäkin.

Mr. Panini on tänä päivänä edelleen huolellisesti käsityönä koottu lämmin, rapea ja runsastäytteinen makuelämys. Paninit valmistetaan käyttäen kotimaista tuoretta leipää, itsetehtyä majoneesia, tuoreita raaka-aineita ja 100 % kotimaista lihaa ja kanaa. Laadun varmistamiseksi jokainen panini tarkastetaan ennen pakkaamista.

Tänä päivänä hymyilevän Mr. Paninin voi tavata Suomen lisäksi myös Ruotsissa, ja tuohon hymyyn sisältyy lupaus: aina yhtä maukasta parhaista raaka-aineista.