Mr. Paninin gluteeniton panini kerää kehuja – oletko jo maistanut?

Mr. Paninin gluteeniton panini kerää kehuja – oletko jo maistanut?

Mr. Paninin gluteeniton panini on otettu hyvin vastaan. Eikä ihme, luontaisesti gluteenittoman paninileivän täytteenä on nimittäin suomalaista Snellmanin kinkkua ja paninikeittiön omaa Mexican-majoneesia. Hyviä uutisia siis kaikille keliaakikoille. Enää ei nimittäin tarvitse katsoa kateellisena vierestä, kun kaverit syövät paninia.

Hyvinvointivalmentaja ja Healthy Style of Living -blogin kirjoittaja Susanna Kajala tavoittelee hyvää mieltä ja tasapainoisempaa elämää esimerkiksi gluteenittomalla ruokavaliolla. Hän otti testaukseen Mr. Paninin gluteenittoman uutuuden eli gluteenittoman kinkkupaninin.

Susanna kertoo, että hän, kuten moni muukin keliakiaa sairastava, on hyvin skeptinen kaikkia gluteenittomia uutuuksia kohtaan.

– Skeptisyys johtuu ihan siitä, että niin moni gluteeniton tuote ei ole kovin hyvää. Liian usein tarjottava on mautonta ja kuivaa.

Runsaasti täytettä ja mehukas suutuntuma

Healthy Style of Living -blogin kirjoittaja tarttui kuitenkin innokkaasti Mr. Paninin gluteenittomaan kinkkupaniniin, joka ei ulkonäöllisesti näyttänyt yhtään gluteenittomalta valmisruualta. Susanna kertoo kohdanneensa suuren yllätyksen maistaessaan paninia.

– Paninissa oli runsaasti täytettä ja suutuntuma tuntui enemmän mehukkaalta kuin kuivalta. Yleensä saa olla lisäämässä mausteita, jotta saa makua, mutta nyt ei tarvinnut.

– Mr. Panini on mielestäni onnistunut hyvin valmistamansa tuotteen kanssa. Vielä kun saataisiin lisää makuja gluteenittomina, Susanna toivoo.

Kajalalle todettiin keliakia yli 10 vuotta sitten ja edelleen hän ihmettelee miten huonosti gluteenittomia tuotteita on tarjolla monessa paikassa.

– Varsinkin kahvilat ja huoltoasemat ovat sellaisia paikkoja, joihin todellakin kaivattaisiin lisää gluteenittomia vaihtoehtoja. Ainainen sämpylä ja Daim-kakku siivu alkavat olla jo maisteltu joka kolkassa, hän lisää.

Ei uskoisi gluteenittomaksi leiväksi

Jonnan koukkuja -blogi testasi gluteenittoman kinkkupaninimme. Tuotteemme sain tällaista palautetta testimaistajien keskuudessa:

  • Sopivan täyttävä, mutta ei liian runsas.
  • Rapea päältä, kuohkea sisältä.
  • Sopivan mausteinen.
  • Ei uskoisi gluteenittomaksi leiväksi.
  • Lämpimänä kaikkein paras, mutta toimii myös jäähtyneenä.
  • Grillin parilalla maukkain lopputulos. 

Mr. Paninin uutuustuote on saatavilla muun muassa R-kioskeilta, huoltoasemilta, kahviloista sekä ruokakaupoista.

Gluteeniton panini tehdään käsityönä

Mr. Paninin gluteeniton panini on huolellisesti käsityönä koottu lämmin, rapea ja runsastäytteinen makuelämys. Paninit valmistetaan kotimaisesta tuoreesta leivästä, itsetehdystä majoneesista, tuoreista raaka-aineista ja 100 % kotimaisesta lihasta ja kanasta. Jokainen panini myös tarkastetaan ennen pakkaamista laadun varmistamiseksi.

Lue koko Healthy Style of Living -blogin postaus täältä. Jonna koukkuja -blogi puolestaan löytyy täältä.

Lue myös: Gluteeniton panini on usean vuoden kehitystyön tulos