Paninintuunauskilpailun voittajareseptit – Näin valmistat paninifanien suosikit

Paninintuunauskilpailun voittajareseptit – Näin valmistat paninifanien suosikit

Kaipaatko vaihtelua lounaaseen tai rentoa tarjottavaa illanviettoon? Paninien tuunaus on oiva tapa loihtia uudenlainen herkkuhetki parissa minuutissa. Kokeile hauskoja paninikiekkoja, takuuvarmaa tonnikalapaninia tai raikasta kana-ananaspaninia. Nämä reseptit on kehitetty paninin ystävien toimesta Mr.Paninin paninintuunauskilpailussa. Tässä viisi voittajareseptiä: 

Paninikiekot

Paninikiekot on uudenlainen tapa nauttia paninista. Kiekot ovat helppoa naposteltavaa ja täydellinen lisä piknikpöytään tai illanistujaisiin. Yhdestä paninista tulee seitsemän kiekkoa ja voit myös koristella ne haluamillasi höysteillä näyttäviksi suupaloiksi. 

Tarvitset: 

 • Kinkku Original -paninin
 • Juustoraastetta
 • Tomaattimurskaa

Valmistus: 

Leikkaa panini n. 2 cm paksuiksi kiekoiksi. Aseta kiekot muffinivuokiin, sivele päälle tomaattimurskaa ja ripottele reilusti juustoraastetta. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 5-10 minuuttia tai niin kauan kunnes juusto saa kauniin kullanruskean pinnan. Tomaattimurskaan voi halutessaan lisätä ripauksen valkosipulia tai vaihtaa sen tulisempaan tex mex -kastikkeeseen. Myös juustolaatua vaihtelemalla saa monen makuun sopivia paninikiekkoja vaikkapa illanistujaisiin!

Kiitos tästä tuunausvinkistä kuuluu kilpailun päävoiton vieneelle Laura Karjalaiselle.

Tonnikalalla tuunattu mozzarellapanini

Herkullinen tonnikalapanini

Tonnikalapanini on helppo valmistaa ja sen klassiset ainesosat maistuvat takuulla jokaiselle. Tässä paninissa kaikki toimii sulassa sovussa: valkosipulikastike muodostaa tonnikalan kanssa oivan makuparin, oliivit ja kaprikset tuovat mukavaa suolaisuutta ja rucola raikastaa koko komeuden. 

Tarvitset:

 • Mozzarellapaninin
 • Tonnikalaa
 • Kapriksia
 • Vihreitä oliiveja
 • Rucolaa
 • Valkosipulikastiketta

Valmistus:

Lisää paninin sisään tonnikalaa, kapriksia ja oliiveja. Paista panini parilalla tai uunissa ohjeen mukaan. Lisää paiston jälkeen vielä runsaasti rucolaa ja valkosipulikastiketta. Nauti!

Tämän tuunausvinkin meille jakoi Kristiina Terävä.

Tulinen kebabpanini

Tulinen kebabpanini

Jos kaipaat potkua päivääsi, on tulinen kebabpanini nappivalinta. Kebab ja valkosipuli yhdessä chilin ja jalapenojen kanssa muodostavat oivan parivaljakon. Turkkilainen jugurtti tasapainottaa chilin tulisuutta ja tuoreet kasvikset raikastavat makuelämyksen tuoden kokonaisuuteen sopivaa rapeutta. 

Tarvitset:

 • Kebab-valkosipulipaninin 
 • Jäävuorisalaattia
 • Tomaattia
 • Kurkkua
 • Paprikaa
 • Chiliä 
 • Jalapenoja
 • Turkkilaista jugurttia
 • Chilikastiketta

Valmistus: 

Paista panini ohjeen mukaan. Täytä paistettu panini kasviksilla ja lisää chiliä oman maun mukaan. Viimeistele panini raikkaalla turkkilaisella jugurtilla ja heitä mukaan vielä jalapenoja ja chilikastiketta, jos makunystyräsi kaipaavat lisää potkua. 

Tämän tuunausvinkin kehitti Suvi Halttu.

Tuunattu vegepanini

Mehevä vegepanini

Vegen ei tarvitse olla tylsää! Tässä nimimerkki Annan jakamassa reseptissä maukas Vege-BBQ-panini saa seurakseen täyteläistä tuorejuustoa, meheviä kidneypapuja sekä raikkaita kasviksia. Koko komeus kruunataan vielä purjolla, ja maistuva vegaaninen välipala on valmis!

Tarvitset:

 • Vege-BBQ-paninin
 • Kidneypapuja
 • Oatly PåMackan -tuorejuustoa (makuna tomaatti-basilika)
 • Paprikaa
 • Purjoa

Valmistus: 

Paista panini ohjeen mukaan. Levitä paninille runsaasti tuorejuustoa ja lisää kidneypapuja sekä tuoretta paprikaa ja purjoa. Nauti esimerkiksik kylmän kauramaidon kera!

Tuunattu Kana-AURA®-panini

Raikas kana-ananaspanini

Tässä reseptissä Kana-AURA®-panini kohtaa pikkelöidyn punasipulin ja paahdetun ananaksen raikkaan yhdistelmän. Suolaisen, makean ja happaman liitto on täydellinen kesään ja grilli-iltoihin!

Tarvitset:

 • Kana-AURA® -paninin
 • Rucolaa
 • Ananasta
 • Pikkelöityä punasipulia 

Valmistus: 

Paista panini ohjeen mukaan. Paahda ananasta pannulla, kunnes se saa hieman väriä. Täytä raikkaalla pikkelöidyllä punasipulilla ja paahdetulla ananaksella. Ripottele päälle tuoretta rucolaa.

Kiitokset tästä tuunausreseptistä Laura Ruutiaiselle!