Mistä kotimaisen paninin hinta muodostuu?

Mistä kotimaisen paninin hinta muodostuu?

Ruoan hinta puhuttaa juuri nyt. Oletko koskaan miettinyt, mistä esimerkiksi paninin hinta muodostuu? Me pilkoimme paninin palasiin ja tutkimme, mitkä tekijät vaikuttavat paninin hintaan.

Hieman yli puolet paninin hinnasta muodostuu raaka-ainekustannuksista. Paninin pääraaka-aine, esimerkiksi kinkku, kana, salami, pekoni jne. on selvästi suurin yksittäinen kustannus. Koska Mr. Paninin panineissa käytetään aina suomalaista lihaa, tämä iso palanen paninin hinnasta tukee suoraan kotimaisia lihantuottajia. Myös paninileivissä käytettävä vilja ja maitotuotteet kuten Valio® Edam -juusto, ovat kotimaisia. 

Kaikki Mr. Paninin tuotteet valmistetaan käsityönä Suomessa. Kotimaisen työn osuus paninin hinnasta on 13 %. Olemme ylpeitä kotimaisuudestamme ja haluamme jatkossakin tukea suomalaista työtä.

16 % paninin hinnasta muodostuu pakkaus-, logistiikka- ja energiakustannuksista. Näiden osuus on tosin nousevien polttoaine- ja sähkönhintojen myötä kasvussa.

Loput paninin hinnasta koostuu pienemmistä yksittäisistä kuluista, joita ovat mm. markkinointi-, huolto-, siivous- ja hallintokulut sekä toimitilat, koneet ja laitteet.