Helsinkiläinen ruokabloggaaja kehitti uuden paninimaun

Helsinkiläinen ruokabloggaaja kehitti uuden paninimaun

Kehitä oma paninimaku -kilpailu innosti helsinkiläisen Ida Tokolan, 27, kehittämään Vege BBQ -paninin, joka äänestettiin voittajaksi kolmen finalistin joukosta.

Ida otti uutisen voitostaan vastaan Balilla, missä hän oli kanadalaisen bloggari Lauren Toyotan ruoka-aiheisella retriitillä.

Voittaja Ida Tokola (Valokuvaaja Sami Lindfors)

– Voitto on todella iloinen yllätys. Olen innoissani ja ylpeä, kiitos kaikille äänestäneille! Ida riemuitsee.

Ida valmistui kesän alussa medianomiksi ja päätti palkita uurastuksensa ruokamatkalla Balille.

– Ruoka on rakas harrastukseni ja haen ruoanlaittoon inspiraatiota matkoilta, Ida kertoo.

Kilpailun voitto sai hänet pohtimaan voisiko ruoasta tulla harrastuksen sijaan oikea ammatti. Tällä hetkellä hän kirjoittaa Ida’s Cozy Corner -blogia.

Voittajamaun taustalla oma ruokavalion muutos

Idalle panini oli entuudestaan tuttu eväs festareilta.
– Maistoin paninia ensimmäisen kerran aikoinaan Ruisrockissa, Ida muistelee.

Hän halusi kehittää kilpailuun paninin, josta olisi mahdollista tehdä myös täysin vegaaninen. Taustalla oli oma muutama vuosi sitten tapahtunut oman ruokavalion muutos.

– Kokkaan nykyään nyhtökauraa kotona koko ajan. Keksin tämän reseptin pari vuotta sitten kun nyhtökaura tuli markkinoille.

Suositun raaka-aineen ja klassikko-kastikkeen täydellinen liitto

Voittajamaku (Valokuvaaja Pasi Tiitola)

Idan resepti sai tuomaristolta tunnustusta erityisesti grillikastikkeestaan, joka antaa makua ja oikeanlaista suutuntumaa kuitupitoiselle nyhtökauralle. Voittajapanini sopii myös vegaaneille. Nyhtökauran mausteita itseensä imevä rakenne sopi pariksi maukkaalle barbeque-kastikkeelle.
– Sopivan makuyhdistelmän löytyminen vaati paljon testailua, Ida paljastaa.

Grillikastiketta ja vegejuustoa sisältävä panini nappasi muhkeat 44 % kilpailun äänistä. Finaalikolmikon kanapanini hävisi niukasti vegelle.

Ida uskoo, että proteiinipitoinen ja maukas BBQ-nyhtökaura maistuu myös vannoutuneimmille lihansyöjille.

Voittajapanini kauppoihin vuonna 2020

Tokolan voittajapanini on Mr. Paninille yksi vuoden 2020 tärkeimpiä tuoteuutuksia. Vege-BBQ -panini tulee myyntiin ensi vuonna maanlaajuisesti kauppojen hyllyille ja huoltamoille, jotka myyvät Mr. Paninin tuotteita. Seuraavaksi Mr. Paninilla käynnistyy raaka-aineiden hankintaprosessi ja pakkauksen suunnittelu.

Ennen kun Idan panini on myynnissä hän ehtii lähteä avopuolisonsa Samin kanssa palkintomatkalle paninin synnyinjuurille Italiaan.

– Olen matkasta todella innoissani. En ole koskaan aiemmin käynyt Milanossa, mutta voin kuvitella savani sieltä inspiraatiota uusiin resepteihin, Ida sanoo.

Mr. Panini raati (Valokuvaaja Pasi Tiitola)