Vegepaninin tuunausvinkit – Valmista raikkaat kasvistäytteet kotikeittiössäsi

Vegepaninin tuunausvinkit – Valmista raikkaat kasvistäytteet kotikeittiössäsi

Teksti ja kuvat: Ida Tokola

Vaikka Mr. Paninin paninit maistuvat herkullisilta sellaisenaankin, niitä voi myös tuunata kotikeittiössä haluamillaan lisätäytteillä. Paninit paahdetaan uunissa ohjeen mukaan, jonka jälkeen väliin voi lisätä esimerkiksi erilaisia kasviksia ja kastikkeita. Millaisia lisätäytteitä sinä keksisit lisätä paninin väliin? Me suosittelemme esimerkiksi mozzarellapaninin väliin tuoreita tomaattiviipaleita ja basilikaa, savulohipaniniin taas rapeaa salaattia, avokadoa ja tilliä.

Tässä blogipostauksesta löydät reseptit kasvistäytteisiin, jotka sopivat erityisen hyvin uuden Vege-BBQ-paninin väliin. Raikkailla salaateilla ja kastikkeilla saat panineista kivat eväät esimerkiksi kesän piknik-hetkiin.

Vegepaninit marinoiduilla kasviksilla

Vegepaninit marinoiduilla kasviksilla

Ensimmäinen resepti on saanut inspiraationsa vietnamilaisista banh mi -leivistä, jotka täytetään marinoiduilla kasviksilla ja chilimajoneesilla.

Täytteet riittävät kahteen paniniin. Valmistusaika 10 minuuttia.

Tarvitset

  • 2 Vege-Bbq-paninia
  • 2 porkkanaa
  • 20 cm pätkän kurkkua
  • 0,5 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 4 tl riisiviinietikkaa
  • (lorauksen limen mehua)
  • 0,5 dl majoneesia
  • 1 tl chilikastiketta
  • (1-2 tl limen mehua)
  • tuoretta korianteria tai lehtipersiljaa
  • (murskattuja maapähkinöitä)

Valmistus

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.

Valmistele sillä välin pikamarinoidut kasvikset. Kuori porkkana. Tee porkkanasta ja kurkusta kuorimaveitsellä ohuita siivuja. Älä käytä kurkun vetistä sisusta.

Laita vihannessiivut kulhoon ja ripottele päälle vähän suolaa ja sokeria. Kaada sekaan vielä riisiviinietikkaa ja limen mehua halutessasi. Sekoita hyvin ja anna kasvisten marinoitua sillä välin kun valmistat paninit uunissa.

Paahda panineja uunissa pakkauksen ohjeen mukaan 46 minuuttia.

Täytä paninit marinoiduilla kasviksilla ja tuoreilla yrteillä, esim. korianterilla tai lehtipersiljalla.

Panineissa on valmiina BBQ-kastiketta, mutta voit halutessasi lisätä väliin vielä vähän chilikastiketta tai chilimajoneesia, jos haluat panineista mausteisemmat. Itsetehtyyn chilimajoneesiin tarvitset 0,5 dl valmista majoneesia, 1 tl lempichilikastikettasi ja halutessasi vähän limen mehua.

Pikkelöidyllä punakaalilla tuunatut BBQ-paninit

Bbq-leivät pikkelöidyllä punakaalilla

Tässä reseptissä makeaa BBQ-kasvistäytettä ryhdittää pikkelöity punakaali. Leipien väliin sopisi hyvin myös perinteinen coleslaw-salaatti, mutta pikkelöity punakaali on helppo ja nopeasti valmistuva lisuke täytettyihin leipiin.

Täytteet riittävät kahteen paniniin. Valmistusaika 10 minuuttia, mutta varaa kaalin marinointiin mielellään 30 minuuttia.

Tarvitset

  • 2 Vege-Bbq-paninia
  • 2 dl silputtua punakaalia
  • 1 rkl omena- tai valkoviinietikkaa
  • 0,5 rkl sokeria
  • suolaa
  • sipulia renkaiksi leikattuna
  • rucolaa

Valmistus

Valmista ensimmäisenä pikkelöity punakaali. Raasta tai leikkaa terävällä veitsellä kaali mahdollisimman hienoksi. Siirrä kaali kulhoon tai lasipurkkiin.

Sekoita viinietikka, sokeri ja suola pienessä erillisessä kulhossa. Voit halutessasi vähän lämmittää etikkaseosta, jotta sokeri sulaa liemeen.

Kaada etikkaliemi kaalin päälle ja sekoita hyvin. Anna kaalin maustua vähintään paninien teon ajan, mieluiten yli puoli tuntia.

Vinkki: Voit tehdä kaaliraastetta kerralla enemmänkin. Se säilyy jääkaapissa suljetussa rasiassa muutaman päivän ja sopii hyvin erilaisten ruokien lisukkeeksi.

Valmista paninit uunissa pakkauksen ohjeen mukaan. Täytä valmiit paninit punakaalilla, sipulirenkailla ja rucolalla. Nauti!