Vår story

I en parisisk förort i början av 90-talet sitter företagaren Ilkka Wikholm i ett café och smakar för första gången på ett varmt bröd med fyllning. Denna grillade läckerhet gör stort intryck på honom, inte bara den fylliga smaken utan också det avlånga brödets ståtliga utseende. I samma stund bestämmer sig Ilkka för att ta hem denna smarriga nyhet till Finland.

Till en början serverades paninin i Wikholms café i Björneborg. De blev snabbt populära och 1993 grundades företaget Wikholm Food för att tillverka paninis. Det här företaget är föregångaren till Mr. Panini. Tillverkningen av paninis flyttades till Mr. Paninis eget kök i Ulvsby. Ryktet om denna frasiga och oemotståndliga panini gick som en löpeld och Mr. Panini fick snart leverera paninis över hela landet. Finländarna blev genast förtjusta i denna välgjorda snabbmat och 2008 såldes Wikholm Food till Snellman.

År 2015 omformades receptet för paninin så att det skulle passa ugnar i finländska hem. Arbetet gjordes i nära samarbete med det lokala bageriet och när de förnyade paninina var klara inleddes försäljningen av Mr. Panini i matbutik. Numera kan kunderna få tag på Mr. Panini produkter även i servicestationer, caféer och kiosker.

Nyckelflaggan vajar Mr. Panini stolt och fortsättningsvis är paninin från Mr. Panini ett finländskt hantverk rakt igenom. Mr. Panini är en frasig, varm och välfylld smakupplevelse som lagas med största omsorg. Paninin tillverkas av färskt inhemskt bröd, egengjord majonnäs och färska råvaror. Allt kött som ingår i fyllningen, även kycklingen, är inhemsk till 100%. För att säkerställa kvaliteten kontrolleras varje panini innan den förpackas.