Kinkku Original -panini
Kinkku Original -panini

Uunipanini valtaa suomalaiset kotiuunit!

Keväällä 2015 koittaa jännittävät ajat, sillä huoltoasemilta, R-kioskeilta ja kahviloista tutut paninit suuntaavat nyt ruokakauppoihin.

Uudistuksen myötä sinulla on entistäkin enemmän vaihtoehtoja herkutteluun. Kun nälkä yllättää, voit käydä kipaisemassa lähimmältä panini-jälleenmyyjältäsi ihanan rapeaksi pariloidun paninin, joka on heti valmis syötäväksi.

Uunipanini

Toinen vaihtoehto on suunnata lähimpään markettiin, sujauttaa ostoskoriin oman suosikkimakusi ja lämmittää uunipanini kotona uunissa. Helppoa ja nopeaa – ja aina yhtä herkullista!

Paninikeittiön vinkit paninin paistamiseen

Mmmm, panini on helppo ja nopea välipala – sekä aina yhtä herkullinen. Tiesitkö, että paninin voi valmistaa monella tapaa? Näillä Paninikeittiön vinkeillä pääset herkuttelemaan lähes missä ja milloin tahansa.

1. Rapea ja mehevä uunipanini

Toisin kuin arvaisi, uunissa paistetusta paninista tulee yhtälailla mehevä ja rapea, eikä se kuivu lainkaan. Kun nälkä yllättää, nappaa uunipanini, lämmitä uunisi 225-asteiseksi ja laita panini lämpenemään 4–6 minuutiksi. Panini on valmis, kun sen pinta saa kauniin värin.

2. Klassinen pariloitu panini

Mikäli taloudestasi löytyy parila, toimi näin: Lämmitä parila 260-asteiseksi. Taita leivinpaperi parilaan ja laita panini leivinpaperin väliin. Paista noin 3–4 minuuttia. Huom! Parilat ovat herkkiä yksilöitä: paistoaika saattaa vaihdella parilasta riippuen.

3. Kesäinen grillipanini

Mikäs sen helpompi kesäinen grillieväs kuin rapsakka paninI! Kun grilli on kuuma, nappaa panini ja heitä se tirisemään grillille muutamaksi minuutiksi. Nauti kesän herkkujen kera!

4. Ässä hihassa – pannupanini

Joku nokkela kaveri se on tämänkin keksinyt ja toimivaksi havainnut! Lämmitä pannu kuumaksi ja paista paninia makusi mukaan muutamia minuutteja molemmin puolin. Panini lautaselle ja eikun syömään. Läpsäise itsesi kanssa yläfemma onnistuneesta päivällisestä.